Zomerse kokoshavermout
Blog,  Food,  ontbijt

Zomerse kokos-havermout

Twee jaar geleden brachten wij onze zomer door op Bali. Daar ontdekte ik deze zomerse kokos-havermout. Ik was het heerlijke ontbijt even vergeten. Maar ik geloof dat ik hem weer herontdekt heb. Ik ben elke dag in de stemming om een bakje havermout te maken en te eten. Dus ik deel graag mijn versie van dit zomerse kokos-havermout recept met jullie voor een zonnige start van de dag!

Wat heb je nodig?

  • 50 gram havermout (of meer of minder 😉 )
  • 15 gram (plantaardige) eiwitpoeder
  • 250 ml ongezoete amandelmelk of kokosmelk
  • 5 gram geraspte kokos
  • 5 gram gebroken lijnzaad
  • 50 gram blauwe bessen
  • 1 tl ahornsiroop
  • Eventueel om het af te maken: kokossnippers, amandelen, notenpasta of wat jij maar lekker vindt!

Sommige voedingsmiddelen verhitten je lichaam. Kokos en ahornsiroop hebben juist een verkoelende werking op het lichaam. Perfect voor de warmere dagen!

Hoe maak ik zomerse kokos-havermout?

Je kunt dit recept ook koud eten door het havermoutmengsel een avond van te voren in de koelkast klaar te zetten. Dan heb je in de ochtend overnight oats. Maar ik koos vanmorgen voor de luie warme variant en dat is met behulp van de magnetron. Je mengt alle ingrediënten behalve de blauwe bessen, ahornsiroop en toppings in een kommetje. Dit havermoutmengsel plaats je in de magnetron net zo lang tot jij de structuur fijn vind. Ik houd van een romige structuur en deed hem 2 min op 800 watt in de magnetron. Tussendoor moet je het mengsel even roeren zodat het mooi romig wordt. Je kunt er ook voor kiezen om het mengsel in een pannetje te koken. Blijf dan goed roeren zodat het niet aankoekt in je pannetje. Mocht je nog lekkere specerijen toe willen voegen zoals kaneel, kurkuma met peper, of kardemom dan kun je dit het beste als laatste toevoegen zodat ze hun geneeskrachtige werking behouden. Als je havermout de perfecte structuur heeft kun je je kommetje gaan versieren met de blauwe bessen en ahornsiroop en eventuele andere toppings. Tijd om te smullen van je zomerse kokos-havermout!

Laat me weten wat je van het recept vindt! Heb je wat meer tijd in de ochtend, probeer dan ook eens dit recept.

Liefs Maaike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *