Deze week begon alweer de tweede week van mijn nieuwe hardloopschema. Mijn nieuwe doel is een halve marathon. Ik loop deze het liefste in wedstrijdvorm, maar ik vind het nog lastig om mij ergens in te schrijven. Ik denk namelijk zelf dat het voorlopig allemaal nog niet doorgaat. Maar goed, we zitten al wel lekker in de hardloopvibe dus we trainen vrolijk verder. Ik probeer mij niet te veel te storen aan de huidige situatie (c-woord). Ik focus mij vooral op wat ik leuk vind en wat er goed gaat. Lees je mee hoe deze week gegaan is?

maandag 5 t/m zondag 11 april 2021

Maandag
Het is tweede paasdag en we besluiten lekker te luieren in huis. We hebben allebei een drukke week gehad en genieten van deze ‘extra’ zondag. Samen met mijn vriend maak ik wat schoon in huis, genieten we van een paasontbijt, lezen we wat en kijken we wat op tv. En een korte wandeling naar de supermarkt. De hagel houdt ons binnen en stiekem is dat best lekker!

Dinsdag
Ik begin op dinsdag altijd om 7.30 uur op kantoor. Het is een drukke dag en na werk ga ik een rondje hardlopen van 6km. Heerlijk mijn hoofd leeg maken. ’s Avonds leer ik voor mijn studie en ga ik vroeg slapen.

Woensdag
Binnen 15 seconden spring ik uit bed. Ik heb het boek ‘Dear good morning’ uitgelezen en ze stellen daarin dat het goed is om binnen 15 sec uit bed te springen. Je kwelt jezelf namelijk niet nog langer met het feit dat je jezelf zielig vind en dat je het nog wel verdiend om even in bed te blijven. En ik moet zeggen, deze methode bevalt mij nu al. Ik ben nooit een snoozer geweest, maar ik voel mij meteen aan en uitgerust.

Ik start met een piramideloop van 15 minuten en daarna nog een yogasessie van 25 minuten. I’m ready for today! Ik werk deze dag thuis tot 17.00 uur en ’s avonds ga ik weer leren voor mijn tentamen. Heel veel spannender wordt het niet. Maar door het op te knippen, is het meer behapbaar voor mijn gevoel.

’s Avonds om 18.30 uur komt mijn YouTube video met Alissa online en hij wordt super goed bekeken. Whaaa, heel leuk! Mocht je hem nog niet gezien hebben, bekijk hem dan hier:

Donderdag
Yes, na vandaag heb ik alweer weekend! Ik spring weer snel uit bed ga een uur wandelen. Ik geniet van een prachtige zonsopkomst en daarna van mijn ontbijt. Ik werk ook vandaag weer thuis en ’s avonds ga ik langs bij een vriendin in Zwolle. Fijn om weer even wat sociaal contact te hebben!

Vrijdag
Ik ben vrij vandaag, maar ga toch om 6.15 uur uit bed. Ik heb besloten om vroeg te gaan leren, zodat ik niet zo veel gestoord wordt door mijn mobiel. Bovendien heb ik dan veel aan mijn dag. Als mijn ontbijt om 8.30 uur gezakt is, ga ik 12 km hardlopen.
De hardloopronde hakte er lichamelijk wel in en ik merk meteen dat ik rustig aan moet doen de rest van de dag. Dat komt goed uit, want daarna ga ik weer verder studeren. Maar zo rond 13.00 uur heb ik geen zin meer en ik besluit dat ik wel zie wat er de volgende dag van mijn tentamen terecht komt. Aan het einde van de middag ontvang ik een appje dat we helemaal geen toets hebben op zaterdag. Ik voel mij opgelucht. Ik ben blij dat ik met de stof aan de slag ben gegaan, want alles is weer lekker opgefrist. Dat scheelt mij de volgende keer weer leren!

’s Avonds kook ik heerlijk Italiaans voor mijn vriend en genieten we van een goed glas wijn!

Zaterdag
Waar ik de hele week uitgerust wakker werd, is daar deze ochtend geen sprake van. Ik voel mij belabberd en nee, niet door de wijn. Maar soms hebben vrouwen van die dagen ;-).

Ik start rustig op met wat yoga en na mijn ontbijt besluit maar om het huis schoon te maken, dan is dat maar klaar. Na het schoonmaken rijdt ik naar mijn opleiding. Sinds vorige week hebben we weer les met de hele groep en dat is zo fijn! Er heerst zo’n fijne energie en iedereen heeft er zin in. Ik houd er echt van om mijzelf te blijven ontwikkelen en daarom geniet ik ook echt van dit soort dagen. Soms voel ik mij een beetje een nerd 😛

Ondanks dat ik veel energie van zo’n dag krijg, moet ik ook altijd oppassen dat ik dan niet doordraaf en dat ik even een rustmoment pak. Dus als ik thuis kom ga ik lekker in bed liggen met oordoppen in en luister ik naar een yoga nidra sessie. Dat is soms zo fijn!

’s Avonds komt een vriendinnetje eten en drinken we een paar wijntjes te veel ;-).

Zondag
Ik heb wat onrustig geslapen, maar sta toch om 7.20 uur naast mijn bed. Ik lag er ook om 23.00 uur in, dus ik heb voldoende slaap gehad. Maar ja, ik besef mij wel ineens weer dat ik een stuk onrustiger slaap als ik alcohol drink. Hier wil ik meer over weten, maar dat komt vanzelf aanbod tijdens mijn studie.

Ik heb zin om een frisse neus te halen, dus ik ga voor een rondje joggen van 4km en een kwartiertje yoga en meditatie. Daarna kruip ik op de bank om wat met mijn blog te prutsen, terwijl mijn vriend nog heerlijk slaapt. Vanmiddag gaan we nog een klein stukje mountainbiken en dan is het weekend alweer voorbij!