Vega eten Oostenrijk
Blog,  Food

Vega favorieten in Oostenrijk

Sinds 3 jaar eet ik vega en waar mogelijk vegan. In Nederland kennen we hiervoor veel opties, maar in het buitenland is dit soms nog wel eens een uitdaging. Ik merkte pas dat vega eten echt lastig was tijdens onze roadtrip door Oostenrijk. Dit keer wil ik mijn favoriete vega opties met je delen die je bij de gemiddelde Oostenrijkse restaurants kunt eten.

Spinatknödel
Met stipt op 1 staat mijn lievelingsgerecht, Spinatknödel. Deze balletjes gemaakt van deeg en spinazie liggen vaak in gesmolten boter met daarover strooikaas. Een machtig, maar heerlijk gerecht!

Vega eten Oostenrijk

Kaiserschmarrn
Wie kent het niet, hij doet het altijd goed bij zoete trek. Eigenlijk is het gewoon een dikke pannenkoek in stukjes met poedersuiker. Ik probeer hem dan ook niet dagelijks te eten, want hij is erg suikerrijk. Je hebt vaak varianten met en zonder rozijnen. Dit verschilt per restaurant. Het wordt dan met appelmoes, preisselberenjam of vanillesaus geserveerd.

Vega eten Oostenrijk

Pasta en Pizza
Oostenrijk ligt tegen de Italiaanse grens en dat zorgt voor veel Italiaanse invloeden in de keuken. Ze verkopen er dan ook veel pasta’s en pizza’s. Vooral in de wat modernere Almen en restaurants heb je hier hippe variaties voor, zoals hieronder een pasta met bietjes, geitenkaas en walnoten. Deze pasta at ik op de piste in Mayrhofen. Heerlijk! Er zijn trouwens ook veel lekkere Oostenrijkse wijnen, maar dat terzijde..

Vega eten Oostenrijk

Apfelstrüdel
Ja, deze mag zeker niet vergeten worden. Ik ben altijd in voor een warme Apfelstrüdel mit Vanillesauce. Maar je kunt ze vaak ook krijgen met ijs of slagroom. Weet wel dat de portie vaak erg groot is, in vergelijking met een puntje appeltaart in Nederland ;-).

Wat nog meer?
Je kunt natuurlijk altijd van te voren even op de kaart kijken welke vegetarische opties ze ergens voor je hebben. Vaak zijn er namelijk ook wel tosti’s of gewoon een bordje patat of een vegetarische salade. Maar weet ook dat Oostenrijk een land is waar echt veel vlees gegeten wordt. Dus mocht je niet voor verrassingen willen komen te staan, neem dan een lekker broodje mee voor onderweg, want er zijn ook genoeg plekken waar je een prachtig uitzicht hebt en van je eigen lunch kunt genieten!

Bonustip!
Ik neem altijd een pot pindapasta of notenpasta mee op vakantie! Ik vind kaas en eieren wel prima om te eten, maar zijn niet mijn favoriet. Overigens heb je ook vaak stinkkaas in het buitenland, hihi.

Guten Appetit!

Misschien vind je het ook fijn om op vakantie door te gaan met yoga. Lees dan hier meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *