Blog,  Happiness

SERIE: Dingen die mij gelukkig maken #1

We hebben allemaal zo onze dingen waar we gelukkig van worden. Maar hoe vaak sta jij daar bij stil? Ik weet van mijzelf dat dit soms niet vaak genoeg doe, terwijl ik juist heel bewust probeer te leven. Het geluk zit vaak in de kleine dingen. Daarom leek het mij leuk om regelmatig met jullie mijn geluksmomentjes te delen, omdat ik daar blij van word!

Bewust leven

Ik moest ook even nadenken waar ik het over wilde hebben in dit blog, maar dat is ook de reden waarom ik hier mee begonnen ben. Ik wilde bewuster stil staan bij de dingen die mij gelukkig maken. In 2017 ontdekte ik het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ van Haemin Sunim. Ik vond het echt een aanrader en inspirerend boek.

Daarnaast maak ik af en toe lijstjes met dingen die ik leuk vind om te doen, omdat ik ook snel geneigd ben om dingen tegen mijn zin in te doen vanuit een verwachting van een ander. En natuurlijk zul je altijd dingen moeten doen die je minder leuk vindt, maar daarin zijn er ook vaak keuzemogelijkheden. Heb jij hier ook last van? Of vind je het moeilijk om te bepalen wat je nou echt leuk vindt, maak dan eens een lijstje met 10 tot 25 dingen die je leuk vindt. Het hoeft soms maar een paar minuten te duren, zoals je nagels lakken.

Mijn ochtendritueel

Tja, en wat maakt mij dan gelukkig.. Nou, vandaag nu ik dit schrijf ben ik vrij, maar mijn vriend moest wel vroeg aan het werk. Dus ik besloot ook lekker op tijd op bed te gaan en vervolgens met hem om 6.15 uur op te staan. Nu ben ik sowieso een ochtendmens en mijn vriend niet, met als gevolg dat ik natuurlijk als eerste naast het bed stond te springen, terwijl hij nog lekker lag te doezelen. Kortom, het maakt mij helemaal niks uit welke dag het is, maar ik ga het liefst om 22.00 uur naar bed en om 6.00 uur weer uit mijn bed. (Dit heb ik van mijn oma, haha!)

zonsopkomst yoga

Hoewel ik vanochtend wat rustiger uit mijn bed kwam dan op een werkdag, besloot ik om te beginnen met een ochtendmeditatie en yogasessie. Soms ga ik voor een ochtendwandeling, maar vandaag even niet. Na een glas water gedronken te hebben, stapte ik op mijn mat. Ondertussen keek ik naar buiten en werd ik mij bewust van de kleuren van de ochtendzon. Dit is zo prachtig. En dat is ook eigenlijk één van de redenen waarom ik altijd vroeg uit de veren ben. Het is buiten doodstil en de aarde gaat gewoon door. Langzaam toont de zon zich meer en meer en voel je je hele lichaam wakker worden.

balansoefening yoga
Volledige focus tijdens mijn practice. Nog even oefenen..

Zo ging dit ook met mijn yogasessie. Eerst voel je je nog een slapende zoutzak, maar een aantal ademhalingen en asana’s later voel je de energie stromen. Na mijn sessie voelde ik mij klaar voor vandaag: douchen, verse bloemen van de markt, boodschapjes doen, huis aan de kant. Maar nu eerst tijd voor ontbijt, want dat is toch wel het belangrijkste van mijn ochtend ritueel! 🙂

Ben jij ook zo’n ochtendmens? Of lig jij net als mijn vriend ook liever wat langer op één oor?

Namasté
Liefs Maaike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *