Wil jij geen uren in de keuken staan, maar toch een fancy lunch of diner op tafel zetten? Maak dan deze easy scrambled tofu wrap. Tofu is een goede vleesvervanger die jij zelf op smaak kunt brengen. Ook kun je er voor kiezen om de tofu in blokjes te snijden of te gaan voor een scrambled variant.

Er doen nog wel eens geruchten de ronde dat tofu niet goed zou zijn voor je testosteron en dat mannen er borsten van zouden krijgen. Dat is flauwekul, mits je niet voldoet aan de voorwaarden zoals gesteld op deze site. Het lijkt mij nogal een opgave om 3,5 liter sojamelk per dag te drinken.. Dus in principe kan je vriend gewoon lekker met je mee eten.

Ik eet grotendeels vegan. Eigenlijk is dat heel geleidelijk gegaan en ben ik minder eieren gaan eten. Toen ik dat weer eens at, merkte ik dat ik ‘gewoon’ een ei niet meer zo lekker vind. Iets met smaak en geur verandering ;-). Toen ik dit voorbij zag komen, moest ik het wel proberen! Je kunt het zo uitgebreid maken als je wilt, maar deze variant is lekker snel klaar. Let’s do it!

Wat heb je nodig?

Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden: snijplank, wokpan, snijmes en lepel

Voor 2 personen:

  • 300 gram tofu
  • 4 volkoren wraps
  • 1 avocado
  • 50 gram hummus
  • handje spinazie
  • 8 cherry tomaten (gehalveerd)

Voor de tofu:

  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 rode ui
  • 1 tl kurkuma, gember, komijn en paprikapoeder
  • 1 el edelgistvlokken
  • Sambal oelek, peper en zout naar smaak
  1. Laat de tofu uitlekken in een theedoek of keukenrol. Zorg dat het meeste vocht er uit is. Verhit ondertussen de olie in de pan en bak de rode ui. Verkruimel de tofu tot gewenst formaat en voeg deze bij de ui. Voeg de sojasaus, kruiden, sambal, edelgistvlokken, peper en zout toe. Bak tot ze mooi goudbruin zijn.
  2. Besmeer ondertussen de wraps met de hummus en verdeel de avocado over de wraps. Beleg de wrap dan met spinazie en verdeel daarna de scrambled tofu over de wraps. Verdeel daarna de tomaten over de wraps.