Spinazie pannenkoeken
Blog,  Food

RECEPT: Green pancakes

Houd jij ook van pannenkoeken als ontbijt, lunch of diner? En wil jij graag je groenten binnen krijgen? Dan heb ik een heerlijk recept voor je: groente pannenkoeken, oftewel: glutenvrije spinazie pannenkoeken!

‘Oke, klinkt leuk… Maar spinazie in de ochtend? Nee, bedankt!’ Ja, ik hoor je denken. Maar je proeft helemaal niks van de spinazie en daarom is het zo fantastisch! Ik ga je vertellen hoe je ze maakt. Houdt je echt niet van spinazie? Dan kun je de spinazie in het recept vervangen door een andere groente soort, bijvoorbeeld 50 tot 100 gram courgette.

Wat heb je nodig?

Ik hanteer de ingrediënten voor 1 persoon. Zo kun je makkelijk vermenigvuldigen met het aantal personen waarvoor jij ze gaat maken.

ingredienten pannenkoeken
  • 1 ei
  • 1 hand gewassen spinazie
  • 50 gram boekweit/speltmeel
  • 2 gram bakpoeder
  • kruiden naar keuze
  • 1 el kokosolie
  • circa 100 ml ongezoete amandelmelk

Ik gebruikte deze kruiden en specerijen voor mijn pannenkoekjes:
Kurkuma: remt ontstekingen in je lichaam en is goed voor je huid. Peper versterkt de werking.
Kaneel: helpt bij spijsverteringsproblemen zoals gasvorming, diarree en misselijkheid.
Kardemom: is o.a. vochtafdrijvend, maar kan ook helpen bij maagzuur of boeren.
Komijn: verminderd pijn en krampen in de spijsvertering.
Himalayazout: heeft een gunstiger effect op de spijsvertering dan ander zout.

kruiden en specerijen
ingredienten mixen

Stap 1: mix het ei met de spinazie en de amandelmelk tot een (bijna) gladde structuur.

ingredienten spinaziepannenkoeken

Stap 2: Voeg aan het spinaziepapje het meel, de kruiden en het bakpoeder toe. Roer dit vervolgens tot een glad beslag en voeg eventueel nog wat amandelmelk toe.

Spinaziepannenkoeken

Stap 3: Verhit de kokosolie in de pan op een middelhoge temperatuur. Schep met een lepel beslag in de pan en maak allemaal kleine pannenkoekjes. Bak aan beide zijden goudbruin.

Tadaaaaaaaaaaa, klaar is kees! Serveer de pannenkoeken eventueel met honing of bijvoorbeeld amandelpasta en smullen maar!

Spinaziepannenkoek

Dit recept is helemaal ayurveda proof en is vooral heel geschikt voor de lente. Dit komt doordat ik voor meelsoorten gekozen heb die glutenvrij zijn. Ook heb ik er spinazie en kruiden in verwerkt die de spijsvertering stimuleren en overtollig vocht en slijm afvoeren. Daarnaast is het goed om je darmen te laten ontgiften in de lente door ze niet te zware producten voor te schotelen zoals noten, kazen, zuivel en dus ook gluten. Je kunt dit natuurlijk allemaal wel eten, maar let vooral op wat goed voelt voor jou en hoe jouw lichaam op bepaalde voedingsstoffen reageren.

Hoe vind jij deze groente pannenkoeken? 😀 Laat het mij weten! Is dit niks voor jou? Neem dan een kijkje tussen een van mijn andere recepten.

Namasté,
Liefs Maaike

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *