Ik houd van eenvoudige, voedzame maaltijden. Gepofte zoete aardappel behoort zeker tot deze maaltijden! Deze vegan maaltijd met zoete aardappel, bloemkool en kikkererwten schuif je zo in de oven. Daar heb je geen omkijken mee naar. Gepofte zoete aardappel is naar mijn mening echt comfort food maaltijd met een verassende crunchy twist. Zoete aardappelen zijn altijd lekker.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • 3 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 kleine bloemkool
  • 120 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 2 el tahini
  • Paprikapoeder, kurkuma, komijn, peper en zout
  • 3 el kokosolie (gesmolten)

Hoe maak ik het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in roosjes. Spoel de kikkererwten af. Meng de kikkererwten met de gesmolten kokosolie en de kruiden. Leg de bloemkool op de ene helft van de bakplaat en de kikkererwten op de andere helft. Bestrooi de bloemkool ook met de kruiden.
  2. Was de zoete aardappelen. Prik met een vork gaatjes aan de zoete aardappelen, zodat ze gepoft kunnen worden in de oven. Leg de zoete aardappelen ook op de plaat. Schuif de plaat voor 30 minuten in de oven.
  3. Kook de rijst volgens de verpakking. Als de zoete aardappelen zacht zijn, de kikkerwten crunchy en de bloemkool goudbruin, dan is het klaar.
  4. Verdeel alles over 2 borden en besprenkel het met tahini naar smaak.

Dit recept zit boordevol eiwitten. Kikkererwten zijn eiwitbommetjes, lees hier nog meer over plantaardige eiwitbronnen.

Eetsmakelijk!